27 Nisan 2024

Şehrin Takımına Sahip Çıkan Bir Kent Protokolü Var!

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz; “Yeni Mersin İdman Yurdumuzun Süper Lig’e Adım Adım Çıkmasını Sağlayacağız”

Mülkiyeti Toroslar Belediyesine ait olan Korukent Mahallesi’nde bulunan Prof. Dr. Aziz Sancar Gençlik Merkezi’ndeki idari bina ve tesis, belediye meclis kararıyla 10 yıl süre ile Mersin İdman Yurdu A.Ş. Spor Kulübü’ne tahsis edildi.

Bu kapsamda kent protokolü, TFF 2. Lig’de kentimizi temsil edecek olan Yeni Mersin İdman Yurdu için kolları sıvadı.

Mersin Valiliği koordinatörlüğünde, Mersin Uluslararası Liman İşletmesi’nin (MIP) hayırsever olarak taraf olduğu hayır işleri kapsamında Mersin Valiliği, Mersin Uluslararası Liman İşletmesi, Toroslar Belediyesi ve Doğa Beton A.Ş. arasında “Yeni Mersin İdman Yurdu Spor Kulübü Tesis Yenileme” protokolü imzalandı.

Valilik toplantı salonunda gerçekleştirilen imza törenine; Vali Yardımcısı İbrahim Küçük, Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, MIP Genel Müdürü Ajay Kumar Singh, MIP İnsan Kaynakları Ve Kurumsal İletişim Grup Müdürü Nuri Peker, MIP Kamu ve Gümrük İlişkiler Müdürü Metin Altınsoy, Yeni Mersin İdman Yurdu Kulüp Başkanı ve Doğa Beton A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Metin Saltık katıldı.

VALİ PEHLİVAN; “BU TESİS MERSİN İDMAN YURDU’NUN LİGDEKİ MÜCADELESİ VE ALTYAPI OLUŞTURMASI KONUSUNDA DA KATKI SAĞLAYACAKTIR”

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, imza töreninde bir konuşma yaparak, protokolün hayırlı ve uğurlu olmasını diledi.

Vali Pehlivan, “Malumunuz Mersin İdman Yurdu ve liglerdeki adıyla Yeni Mersin İdman Yurdu yaklaşık bir asırlık bir takım. Tabii bu takımımızın bir tesis ihtiyacı bulunuyordu. Özellikle de gençlerimizin spora teşvik edilmesi, altyapı oluşturulması bağlamında Toroslar Belediyemiz takıma Aziz Sancar Tesisleri’ni tahsis etmişti. Fakat bu tesislerin geliştirilme ihtiyacı söz konusuydu. Mersin İdman Yurdu yönetimi ve Toroslar Belediyesiyle, Türkiye’mizin en büyük limanı, dünyanın da en büyük 100 limanı içerisinde, 92’inci sırada yer alan liman işletmesi yapan MIP firmasından bu konuda destek talep ettik. Bu konuda hem kendileri bizden aldıkları dosyayı yönetim kurullarına sundular ve bu projenin bir tarafında olmayı, paydaş olmayı kabul ettiler. Bugün de hep birlikte Valiliğimizin himayesinde MIP firması ve sağlayacak oldukları desteğin resmileşmesi anlamında bu protokole imza attı. Diğer taraftan da tesisin sahibi olan Toroslar Belediyesi Belediye Başkanımız bu protokolü imzaladı ve Mersin İdman Yurdu adına da Kulüp Başkanı bu protokolü imzalamış oldu. Kısa sürede çok da zaman almadan inşallah lige de yetişmesi planlanıyor. Bu sene Mersin İdman Yurdu takımımız uzun yıllar sonra ikinci lige çıkmayı başardı. Bir kere daha tebrik ediyoruz. Bu tesis Mersin İdman Yurdu’nun ligdeki mücadelesi konusunda ve altyapı oluşturması konusunda da katkı sağlayacaktır. Ben MIP firmasını da bu konuda göstermiş oldukları ilgiden ve vermiş olduğu desteklerden dolayı teşekkür ediyorum. Tesisi tahsis eden Belediye Başkanımıza, teşekkür ediyorum. Altyapıya özellikle yönelme konusunda gösterdikleri hassasiyetten dolayı da Mersin İdman Yurdu Takımı Başkanı ve yönetimine teşekkür ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun. İnşallah başarılara vesile olsun diyorum” dedi.

MIP GENEL MÜDÜRÜ SİNGH; “SAYIN VALİMİZE VE PROJE ORTAKLARIMIZA TEŞEKKÜR EDERİZ”

MIP Genel Müdürü Ajay Kumar Singh ise MIP olarak Mersin’e katma değer sağlamayı görev bildiklerini ifade ederek; “MIP olarak başta Sayın Valimiz ve Vali Yardımcımız olmak üzere proje ortaklarına teşekkür ederiz. MIP, Mersin’e katma değer sağlamayı görev bilmektedir. Mersine karşı sorumluluklarımızı her daim yerine getirmeyi ilerleyen zamanlarda da katkılarımızı artırarak sürdürmeyi istiyoruz” diye konuştu.

BAŞKAN YILMAZ; “KURUMSAL KİMLİĞİNE KAVUŞTU”

Göreve geldiği günden bugüne kadar Yeni Mersin İdman Yurdu’na; tesis tahsis ederek ve binlerce taraftar ile destek vererek, takımın yanında olan Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz; “Daha önce tahsis ettiğimiz spor tesislerimize, MIP tarafından yapılacak destekle ve bu destekle gerçekleştirilecek olan tadilat için protokol imzaladık. Sayın Valimize ve MIP yetkililerine bu organizasyonu gerçekleştirdiği için çok teşekkür ediyorum” dedi.

Prof. Dr. Aziz Sancar Gençlik Merkezi’ndeki yenilenecek olan tesisin A takım ve alt yapı için hayırlı olmasını dileyen Başkan Yılmaz, Mersin Valiliği’nin koordinatörlüğünde, MIP ve Doğa Beton A.Ş. ortaklığında yürüttükleri proje ile Yeni Mersin İdman Yurdu’nun yeni bir tesise ve böylelikle kurumsal kimliğine kavuştuğunu söyledi.

Başkan Yılmaz; “Tesis, bir kulüp için olmazsa olmazlar arasındadır. Kentimizin takımı, küllerinden yeniden doğuyor. 98 yıllık köklü bir geçmişe sahip olan Mersin İdman Yurdumuzu, eski günlerine döndürmek ve hak ettiği yerlere getirmek en büyük arzumuz. Bu kapsamda Mersin Valimiz Sayın Ali Hamza Pehlivan’ın koordinatörlüğünde hazırlanan “Yeni Mersin İdman Yurdu Spor Kulübü Tesis Yenileme” protokolünü imzaladık. Mersin İdman Yurdu, Mersin’de doğan ve doyan herkesin takımıdır. Bu şehrin çocuğu olarak Mersin İdman Yurdu’muza hep destek verdik ve destek vermeye devam edeceğiz” diye konuştu.

KULÜP BAŞKANI SALTIK; “MERSİN’E BU TESİSLERİ KAZANDIRDIKLARI İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Yeni Mersin İdman Yurdu Kulüp Başkanı Metin Saltık da protokolün hayırlı olmasını dileyerek; “Bizlere bu konuda öncülük yapan Sayın Valime, Sayın Belediye Başkanıma ve MIP yetkililerine Mersin’e bu tesisleri kazandırdıkları için ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.

PROJE, 6 AYDA TAMAMLANACAK

Protokol kapsamında; Yeni Mersin İdman Yurdu A.Ş. altyapı tesisi tadilat ve inşaat projesi hayata geçirilecektir. Proje; Mersin Valiliği koordinatörlüğünde, MIP, Toroslar Belediyesi ve Doğa Beton A.Ş. ortaklığında gerçekleştirilecektir.

Toroslar Belediyesi yer tahsisinde görev alacaktır. 10 yıllığına proje için ayrılan ada ve parseller Yeni Mersin İdman Yurdu Kulübüne tahsis edilmiştir. Projenin %75’lik maliyetini (11.000.000 TL) MIP üstlenmiştir. Projenin %25’lik maliyetini (yaklaşık 3.700.000 TL) Doğa Beton A.Ş. üstlenmiştir.

Projenin süresi 6 ay olarak planlanmıştır. Proje ile Toroslar ilçesinde 6 parsel arsa üzerinde yer alan ancak mevcut yapısı spor faaliyetleri için yeterince uygun olmayan Prof. Dr. Aziz Sancar Gençlik Merkezi Tesisinin yenilenmesi, altyapı ve sosyal tesis yapım ve onarım işi gerçekleştirilecektir.

Tesiste şu anda 16 oda, 1 idari bina ve 1 futbol sahası bulunmaktadır. Proje ile tesis oda sayısı 36’ya çıkarılacaktır. İdari Bina yenilenecek, futbol sahası yenilenecek, yeşil alan ve park alanını genişletilecektir. Böylece hem Mersin’i temsil eden spor kulüplerine sporcu kazandıracak altyapı tesisi hem de gençlerimizin spor aktiviteleriyle daha fazla vakit geçirebilecekleri bir tesis ihtiyacı karşılanmış olacaktır.