27 Nisan 2024

Göher Şahin, Mersin’deki internet gazetecileriyle buluştu

Geçtiğimiz hafta düzenlediği açık hava toplantısıyla CHP’den Yenişehir Belediye Başkan Aday Adaylığını açıklayan Göher Şahin, Mersin İnternet Gazetecileri Derneği’ni (MEİGDER) ziyaret etti. Ziyarette Şahin’i MEİGDER Başkanı A. Vahap Şehitoğlu ile Yönetim Kurulu üyeleri karşıladı. Ziyarette belediyecilik geçmişiyle ilgili bilgiler veren Şahin, 1988 yılında ziraat mühendisi olarak mezun olduğunu söyledi.


Mezuniyetten çok kısa bir süre sonra, 1 Mart 1990’da, Mersin Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü’nde mühendis olarak göreve başladığını anlatan Şahin, bu dönemde birçok park kurup fidanlık yaptıklarını belirterek, “Daha sonra Park Bahçeler Müdür Yardımcılığına getirildim. 1994’de Mersin Büyükşehir ilan edilince ben de Yenişehir ilçe Belediyesine geçtim. 1994-2010 yılları arasında Yenişehir Belediyesi’nde Park Bahçeler Müdürü oldum.  Burada birçok kez ilklere imza attık. 2010 yılında sınava girerek Yenişehir Belediyesi Fen İşleri Müdürü oldum. 2015 yılına kadar bu görevde kaldım. Bu dönemde Atatürk Kültür Merkezi, AMETEM, Kadın Sığınma Evi, Anaokulu, Yenişehir İlçe Emniyet Müdürlüğü’nü kentimize kazandırdık. Mersin’in ilk kadın belediye başkanının heykelini yapıp adını taşıyan parkı kurduk ve açılışında Müfide İlhan’ı getirdik. Bir kadın olarak bundan gurur duyuyorum” diye konuştu.
YENİŞEHİR BELEDİYESİ ŞAHİN’İN DÖNEMİNDE E-DEVLET’E ENTEGRE OLDU
2015-2019 yılları arasında ise Yenişehir Belediyesi’nde Bilgi İşlem Müdürü olduğunu aktaran Şahin, o dönem de yine bir ilke imza atarak e-imza ve e-devlet entegrasyonunu birçok belediyeden önce kendi belediyelerine kazandırdıklarına dikkat çekti. Bu dönemde belediye ile işi olan bir vatandaşın 10’na yakın sicil numarasına sahip olduğunu, yaptıkları çalışmalarla bunları bir araya toplayıp tek sicile düşürdüklerini ifade eden Şahin, “Bu hem vatandaş hem de belediye için çok önemli bir uygulama idi. Her şeyden önce zaman tasarrufu sağlıyordu ve belediyeye gelir getirici bir program oldu” dedi.
“YENİŞEHİR’İ ÇOK İYİ TANIYORUM”
2019’da ise Mersin Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Daire Başkanlığına getirildiğini belirten  Göher Şahin, konuşmasının devamında şunları kaydetti: “Bu görevimde 4 yıl kalarak bu yıl içinde emekli oldum. Ancak ben işimi çok seven ve yaparken de heyecan duyan biriyim. Belediyeciliğe hakimim. Bu birikimimi kullanmak amacıyla başkan olmaya karar verdim. Neden Yenişehir’i seçtiğime gelince. Bu sorunun cevabı çok basit, çünkü 1994-2019 yılları arasında yani tam 25 yıl Yenişehir’e hizmet ettim. Yenişehir’in neresinde hangi park var, neresinde kaç ağaç var hepsini bilirim. Altyapısını, üst yapısını bilirim. Yenişehir’deki 32 mahalle muhtarlarının hepsini tanırım. Burada yaşayan vatandaşın çoğuyla sohbetim var. Sonuç olarak en iyi bildiğim yerde çok daha iyi hizmet verebileceğimi, en iyi tanıdığım yerde insanlarla daha rahat iletişim kurabileceğimi düşündüğüm için Yenişehir’i tercih ettim. Belediye başkanlığı halka dokunmaktır. En iyi bildiğim yerde halka dokunmak için Yenişehir’i istiyorum.” Şahin, son olarak ezber bozan bir Yenişehir’i dünyaya tanıtacaklarını sözlerine ekledi. MEİGDER Başkanı Şehitoğlu ise ziyaretten dolayı Şahin’e teşekkür ederek çıktığı bu yolda başarılar diledi.