20 Mayıs 2024

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin İl Örgütü, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100. yıldönümünü alternatif

 

 

 

 

 

 

 

törenle kutladı.

Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törene, Mersin büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, CHP Mersin Milletvekilleri Alpay Antmen ve Cengiz Gökçel, CHP Mersin İl Başkanı Adil Aktay’ın yanı sıra parti üye ve yöneticileri katıldı. Atatürk Anıtı’na çelenk bırakılmasıyla başlanan törene saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile devam etti.

“30 AĞUSTOS’TA TÜRKĞİYENİN KİLOMETRE TAŞLARI DÖŞENDİ”

 

 

 

 

 

 

 

 

Törende konuşan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, 30 Ağustos’un Türkiye Cumhuriyeti’nin kilometre taşlarının döşendiği bir zaman olduğunu ve savaş meydanlarından zaferle çıkılan, bu zaferi demokrasi ve cumhuriyet ile taçlandırıldığı ilk gün olduğunu belirterek, “Biz 100 yılık bir iradenin mensuplarıyı z. 100 yıllık asırlık bir çınarız. Ülkemiz demokratik bir ülke. Mutlaka her ülkenin bunalımlı günleri olur, inişleri çıkışları olur. Türkiye cumhuriyetinin de olmuştur. Cumhuriyetin kurulduğu tarihten itibaren ekonomik buhranlar yaşanmıştır. Şu an içinde yaşadığımız siyasal ortam da bunun bir örneğidir. İnancımızla, şevkimizle, birliğimizle ve beraberliğimizle mücadelemiz devam edecek. Bizim misyonumuz beli 1923 yılında kurulduğumuzdan bu yana bellidir” dedi. CHP’nin misyonunun Türkiye Cumhuriyeti’ne ve halkına hizmet etmek olduğunu söyleyen Seçer, “Bu ülkenin insanı ne kadar çok ayrıştırılırsa ne kadar çok tuzaklar içine çekilip bölünürse parçalanma yok olma tarihin tozlu sayfalarında yer alma o kadar hızlı olur. Bizler buna müsaade etmeyeceğiz. Biz cumhuriyet çocuğuyuz. Biz CHP’liyiz. Bizim görevimiz bir çimento gibi bu ülkenin insanlarını bir arada tutmak olacak” ifadelerini kullandı.

“30 AĞUSTOS YALNIZCA BİR ASKERİ ZAFER DEĞİLDİR”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

İl Başkanı Adil Aktay ise, 30 Ağustos’un yanlınızca bir askeri zafer olmadığına dikkat çekerek, “30 Ağustos aynı zamanda onurlu bir milletin azim ve iradesinin zaferdir. Emperyalizme karşı Kuvayı millîye ruhuyla direnen milletimizin özgür eşit ve adil bir ülkede yaşamaya arzusunun ifadesidir. 26 Ağustos 1922 de başlayan büyük taarruzun hedefi yalnızca emperyalizm ve işbirlikçilerine karşı bir zafer elde etmek değildir. Hedef bu topraklarda milletin iradesi üzerinde yükselen tam bağımsız, laik, demokratik bir hukuk devletini Türkiye Cumhuriyetini kurmaktır” dedi.

“ATATÜRK’E BORCUMUZU ÖDEYECEĞİZ”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit de, Atatürk’ün Türk milletine bağışlanmış büyük bir şans ve birkaç asırda bir gelen büyük bir deha olduğunu vurgulayarak, “30 Ağustos sadece bir askeri zafer değil, yeni bir başlangıcında kapılarının açıldığı bir olay ve olgudur. Sadece bir muharebe kazanımı değil bütün dünyaya mal olan, bütün mazlum milletlere mal olan ve Türkiye Cumhuriyeti’nin birlik ve beraberlik içereside din, dil ve ırk gözetmeksizin orada savaşan insanları yeni çağdaş bir cumhuriyet kurması ile sonuçlandı. Cumhuriyetin ikinci yüzyılında hepimiz üzerimize düşeni yapıp bu emanete dört elle sarılacağız. Büyük öner Mustafa Kemal Atatürk’e ve silah arkadaşlarına olan borcumuzu böylelikle ödeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

“CUMHURİYETİ HAKİM KILACAĞIZ”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

CHP Mersin M Cengiz Gökçel ise, “30 Ağustos Zafer Bayramı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bize yaşattığı en büyük onurdur. Bugün aslında ülkemizde baskının zulmün ne kadar fazla olduğunu hepimiz görüyoruz. 30 Ağustos’ta düşmana ve emperyalizme karşı zafer kazanılmıştır ülkemizde. Bunu gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve atalarımız başardı. Biz şunu yapacağız, gerçekleşecek olan ilk seçimde tekrardan ikinci yüzyılda ülkemizin laik, çağdaş ve hukuk devleti olması konusunda iktidarı mutlaka alacağız. Ülkemizi çağdaş medeniyet çizgisinde ve ilelebet cumhuriyeti yaşatacak kazanımları tekrar ülkemize hakim kılacağız” şeklinde konuştu.

“HALKIN İKTİDARINI KURACAĞIZ”

CHP’li vekil Alpay Antmen de 30 Ağustos’un tarih boyunca savaşılan en haklı savaş ve en büyük zaferlerden biri olduğunu söyledi.  30 Ağustos’un 19 Mayıs 1919’da Samsun’da yakılan Anadolu ateşinin zaferle taçlandırıldığı askeri zafer olduğunu dile getiren Antmen “Türkiye Cumhuriyetinin hiç kimseye bırakacağı tek bir çakıl taşı dahi yoktur. 100 yıl öncesinde sömürgecilere emperyalistlere verdiğimiz ders yetmemiş olacak ki, gelinen noktada 100 yıl önce saraydan aldığımız halka verdiğimiz egemenliğin kayıtsız şartsız halka teslim edildiği iktidar halkın iktidarı, bugün saray ve yönetimi tarafından acımazsızca kullanılmakta ve Türkiye insafsızca sömürülmektedir. CHP’nin yapacağı iş 100 yıl sonra yine iktidarı saraydan alıp halka vermektir. Sarayın iktidarını yıkacağız. Halkın iktidarını kuracağız. Türkiye’ye huzur gelecek, barış gelecek, kardeşlik gelecek. Türkiye’de demokrasi yeniden tesir edilecek, yeniden halk iktidarını kuracak” dedi.