30 Nisan 2024

Yazık Mersinimize !
Lojistik denilince akla ilk gelen şehir olan Mersinimizde 28 Eylül de mağlumunuz LOJİSTİK fuari başladı. Uluslararasi fuarimiz Elektrik yok diye saat 13.00 de açıldı. Ne acıdır ki açılışta vali ve belediye başkanlarımız yahut temsilcileri yoktu . Sektör paydaşlarınin izdiham yaratacağını umuyorken birde ne görelim promosyon toplamak için gelen 5-10 vatandaş dışında sadece kıymetli liseliler standartlarda ziyaretçi olarak geziyordu . Bu kadar ilgisiz (Katılımcı ortalama 40 firmanın %80 Mersin dışından) içi boş fuar olması inanın çok üzücü.
3 gündür hergun gidiyorum fuara ve izlenimlerime göre fuar lise öğrencilerine kırtasiye desteği ve yiyip içmeleri anlamında çok verimli geçiyor. bu konuda sevindim doğrusu .
Ama sevgili dostlar katilimcilarin masraflarinin %50 den fazlasının devlet desteğiyle karşılanmasından ötürü bu durum zoruma gidiyor zira israftır/ saçmalıktır/vizyonsuzluktur/iş bilmezliktir .
Mutlaka Katılımcı olarak stand açıp orada bulunması gereken ama ziyaretçi olarak bile uğramayan onlarca firma var maalesef …
Ve bu durumu görünce Mersinde yapılması gereken/planlanan Ana konteyner limanının eşeğin geçeceği dahi yolu olmayan Yumurtalık a kaptirmamiza hiç mi hiç şaşırmadım!
Birseyler değişmeli artık!

Emrah güçlü