29 Nisan 2024

MTSO Meclis Üyeleri Değişime ‘Hayır’ Dedi. Kaybeden Mersin Oldu..!

 

‘MTSO ESKİ HAMAM ESKİ TAS!’

“Projesi ve planlaması olmayan bir başkanla da bu iş nasıl olacak merak konusu! MTSO bu saatten sonra dikiş tutar mı? Yüzde 1’lik hisse, 1 oy..!”

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’nda -MTSO-çok tartışmalı, kavgalı ve mahkemelik olma süreçlerinin ardından sonunda seçimler yapıldı. MTSO Meclis Üyeleri değişime hayır dedi ve sonuç olarak kaybeden Mersin oldu!
Mersin ekonomisinin 137 yıllık Amiral Gemisi MTSO’nun su almaya devam edeceğini vurgulayan MTSO önceki dönem Meclis Üyesi Orhan Kemal Yüksel, “Dileğimiz MTSO’da geçmiş dönemdeki affedilmeyecek hataların yeniden tekrarlanmaması. Kurulan şaibeli şirketler kapatılmalı ve alınan hisseler MTSO‘yu yönetenlerin hakkı değildir, MTSO üyelerine satılmalıdır. Artık küçük çıkarlar bir yana bırakılarak toplum için, Mersin için sağduyulu ve basiretli davranılınması çok önemlidir. Ancak projesi ve planlaması olmayan bir başkanla da bu iş nasıl olacak merak konusu. MTSO bu saatten sonra dikiş tutar mı? Yüzde 1’lik hisse 1 oy!” diye konuştu.

“ARTIK TOPAL ÖRDEK KONUMUNDA!”

Ayhan Kızıltan’ın kendi meslek komitesinden seçilemediği, sadece yüzde 1’lik hissesi olan şirketten aday olabildiğini hatırlatan Orhan Kemal Yüksel, “Ayhan Kızıltan 115 Meclis üyesinden sadece 44’ünün oyunu alarak ve yine sadece bir oy farkla Başkan seçilebildi. Şu anda azınlığında da azınlığı konumunda. Kaldı ki tartışmalı bir Meclis üyeliği var. Kulislerde konuşulan önümüzdeki günlerde Meclis üyeliğinin düşürüleceği ve dolayısıyla yönetim kurulunun içinden yeni başkan seçileceği. MTSO 137 yıllık tarihinde hiç bu kadar acze düşmemişti. Bunun en önemli nedeni Kızıltan’ın başarısız başkanlığı ve insanları ayrıştırması. Kendi yönetim kurulu listesi de delik deşik oldu! Kızıltan, MTSO’ya çok derin yaralar aldırdı. Mersin’e katkı sağlayacak hiçbir özelliği yok. Zaten artık ‘Topal Ördek’ konumunda. Erdemli davranarak başkanlıktan çekilmeli ve bol bol torun sevmelidir.” şeklinde konuştu.

NELER OLMUŞTU?

MTSO Başkanlık ve Yönetim kurulu seçimine 3 liste ile gidildi. Önemli sorun ve tartışmaların yaşandığı seçimde yüzde 1’lik hisse ile başka meslek grubundan başkanlığa aday olan Ayhan Kızıltan, kendi oyu ile rakibi Alper Gürsoy’u 1 oyla geçerek başkanlık seçimini kazandı. Kızıltan’ın yüzde 1 hisse ile temsil ettiği şirketin sahibinin Alper Gürsoy’un listesinde yer alması gelecekte ‘Ne olacak?’ tartışmasını beraberinde getirdi! Ayhan Kızıltan’ın, yüzde 1’lik hisse aldığı şirketin sahibinin, ‘Kızıltan, bu şirketten azledilecek. Başkanlığı düşecek!’ şeklindeki bilgiler yüksek perdeden seslendirilmeye başladı.

KEMAL YÜKSEL