9 Mayıs 2024

LİYAKAT,TECRÜBE,BİLGİ,BECERİ,TEMSİL YETENEĞİ gerektiriyor…

“Girdim ilim meclisine, eyledim kıldım talep, dediler ilim geride, illa edep illa edep” (Yunus Emre)
Konumu ne olursa olsun,kişiye -öncelikle-lazım olan şey güzel ahlak ve dürüstlüktür.
Şöyle bakıyorumda MTSO Başkanımız son günlerde adeta panik havası içerisinde medyada arz-ı endam eyliyor.Ne mi yapıyor ?söyleyip yapamadığı bir önceki seçim vaatlerini tekrarlıyor.
Temcit pilavı gibi ısıt ısıt koy(yerseniz).S..tın bari tüy dikme derler adama.
Beyefendi kendince bahanesini de hazırlamış.
Milletvekillerini çağırıyoruz gelmiyorlar diyor(Ne zaman milletvekillerini arasam 7/24 telefona bakıyorlar her davete icabet ediyorlar)
Bakanlar geliyor uğramıyorlar diyor(Kapıdan kovarsan kimse gelmez.Çevre Şehircilik Bakanı örneği)
Lobi faaliyetleri konusunda yetersiz kalınıyormuş(Bunun için kapılarınızı açık tutmanız gerekiyor sağlıklı iletişiminizin olması gerekiyor)
Sn.Başkan topu taca atma alışkanlığını bıraksan iyi olur.
”Şehir Buluşmaları Proğramı”kapsamında şehrimize teşrif eden Dışişleri Bakanımız Sn.Mevlüt Çavuşoğlu ile görüşme imkanı yakalamışken, bu fırsatı Mersin’in ve iş çevrelerinin talep ve sorunlarını dile getirmek yerine KUZEY KIBRIS T.C’nin Türkiye ile ticaretinde USD kullandığı -YANLIŞ-bilgisini konuşuyorsun.
Bakan Bey’in verdiği cevap ve akabinde MERSİN’in sorunlarını halletmiş gibisiniz,Kuzey Kıbrıs’a mı açıldınız cevabını almanız sizi mahcup etmedi mi ? Etmediyse, bizler sizin yerinize mahcup olduk bilesiniz.
İşin komik bir tarafı da,bir süredir üzerinde çalıştığımız,çeşitli görüşmelerle gündeme aldığımız “KONTEYNER LİMANI PROJESİ”ne sahiplenmek oldu.
Zevahiri kurtarmak adına yaptığınız bu davranışta gözlerden kaçmadı.Siz Kıbrıs’ta takılıp kalmışken Bakan Bey konudan haberdardı ve gereken açıklamayı net bir şekilde ifade etti.
Sizin yerinizde olsam Ankara’da çadır kurar,

Mersin’in geleceğini ilgilendiren iş ve projeleri hayata geçirmek için azami gayret gösteririm.
Yapanlar böyle yapıyor.
Başaranlar böyle başarıyor.
Haklısınız belkide.Bunlar

LİYAKAT,TECRÜBE,BİLGİ,BECERİ,TEMSİL YETENEĞİ gerektiriyor…

KEMAL ORHAN YÜKSEL