7 Mayıs 2024

GÜNÜN BOMBASI: KÜLTÜR A.Ş’DEN EYT’LİLERİ YIKAN OYUN! ÖNCE PARANIZ HAZIR DEDİLER, SONRA GELENLERE PARA YOK ÇEKTİLER

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden EYT ile emekli olan personelin tazminatları ödenmemişti. Bu sefer de tazminatlarını almak için bekleyen emekliler, Büyükşehir iştiraki Kültür A.Ş’den gelen telefonla önce umutlandı hemen şirkete koştu. Sonrasında şirketten yapılan açıklama Büyükşehir EYT’lisinde şok yarattı.

EYT çıksın diye bekleyen çalışanlardan hak sahibi olan Mersin Büyükşehir personeli, hak ettikleri tazminatı alammış, CHP’li yönetim tarafından kendilerine “Şu an paramız yok, sonra ödeyeceğiz” denilerek gönderilmişti.

Tazminatlarını hala alamayan Büyükşehir’deki EYT’lilerin mağduriyeti de sürüyor. Son yaşanan olaysa Büyükşehir EYT’lilerde şok etkisi yarattı.

İnsan Kaynakları tarafından aranan EYT’lilerin Kültür A.Ş bünyesinde emekli olan personel aranarak, hafta başında şirket tarafından ödemelerin yapılacağı duyuruldu.

Bir umutla Kültür A.Ş’ye koşan EYT’liler, şirket önünde şoku yaşadı. Paralarını almak için geldiklerini söyleyen EYT’lilere şirket tarafından paralarının olmadığı gerekçesiyle ödeme yapılmadı. İnsan Kaynakları tarafından arandıklarını söyleyen EYT’lilere de şirket tarafından “Bizim bilgimiz dışında bir arama olmuş. Şirkette size ödenecek bir para yok” cevabı verildi.

Şirketin cevabıyla bir kez daha yıkılan hak sahibi EYT’liler de, uzunca bir süre şirket önünde bekledi. Şirketten herhangi olumlu bir cevap alamayan EYT mağdurları, daha sonra dağıldı.
kaynak: sansasyonhaber.net