8 Mayıs 2024

YamaçparaşütüHedef Yarışması 4. Etabı Yenişehir ilçesi Gelincik tepesinde sona erdi.

Yarışmacılar Hedefe Tam isabet ettiler.

Türkiye Hava Sporları Federasyonu Faaliyet takviminde yer alan Yamaçparaşütü Hedef yarışmasının 4. Etabı Mersin Yenişehir ilçesi Gelincik tepesinde 2 gün süren müsabakaların ardından sona erdi.

Türkiye Yamaç paraşütü hedef yarışması 6. Etaptan oluşan yarışmaların 4. Etap yarışmaları Mersin Yenişehir ilçesi Gelincik tepesinde Mersin Büyükşehir Belediyesi, Yenişehir Belediyesi ve Burcu Ekmek CafePatiserisponsorluğunda12 ilden katılan 60 sporcunun katılımı ile güzel bir havada gerçekleşti.

10-11 Eylül tarihlerinde 2 gün süren müsabakalarda Yarışmacılar 2 metre yarı çapındadairesel bir hedefe sıfır noktasına inmeye çalışarak 5 görevi tamamlayıp aldığı puan ile derece yapıyorlar.

Yarışmanın organizatörü, Mersin Akyas Akdeniz Yamaçparaşütü spor kulübü başkanı Hüseyin atlı, Yenişehir Emirler Mahallesinde bulunan Gelincik tepesi deniz seviyesinden 480 metre yükseklikte olup bu spor için yaz kış 12 ay boyunca uçulabilen ve sporcuların tercihi ettiği bir uçuş tepesiolduğunu, organizasyonun Mersinde yapılmasında önemli olduğunu, böyle bir organizasyona ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşadığını söyleyen Atlı; Organizasyonun yapılmasında Mersin büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’e, Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit’e ve Burcu Ekmek CafePatiseriye desteklerinden dolayı teşekkür ederim dedi.

İki gün süren çekişmeli geçen yarışmalar sonucunda dereceye giren sporculara madalya ve plaketleri verildi. 60 sporcunu katıldığı yarışmada, Gençler sıralamasında, Birinci. Harun Karateke ikinci Utku Berk üçüncü. Erhan Yılmaz, Kadınlar sıralamasında Birinci Merve Kanmaz İkinci Kübra Cengiz Üçüncü Elif Gülşat Keskin, Genel klasmanda, Birinci Ali Zaimoğlu, ikinci Hamza Akkaya, üçüncülüğü ise İbrahim Dincerkazandı. Yarışmacılara Madalyalarını Türkiye hava sporları Federasyon Başkanı vekili Recep Coşkun, Türkiye Hava Sporları Federasyonu Genel Sekreteri Ömer Faruk Gümrah ve Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü spor Şube Müdürü Vedat Akyar Takdim Etti.

HABER:SUAT ÖZDAL