20 Mayıs 2024

VBT Yazılım'ın fon kullanım raporu

0

VBT Yazılım A.Ş’nin sermaye artırımından elde edilen fonun kullanımına ilişkin raporu açıklandı.

Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan açıklamaya göre, şirketin paylarının halka arzı sonucunda elde edilen fonun kullanım yerlerine ilişkin olarak, Sermaye Piyasası Kurulu’nun VII-128.1 sayılı tebliğinin 33. maddesi uyarınca Denetim Komitesi tarafından hazırlanan rapor şöyle:

”Halka arzdan elde edilecek fon gelirleri ile yazılım sektöründe faaliyet gösteren, gelişme
potansiyeli yüksek bir veya birden fazla şirketin satın alınmasında halka arzdan elde
edilecek gelirin yaklaşık %25’ine kadar tutarın kullanılması planlanmaktadır. Henüz bu
kalemde bir harcama gerçekleştirilmemiş olup, araştırma faaliyeti içerisindeyiz. Şirketimizin Ar-Ge faaliyetlerinin geliştirilmesi amacıyla halka arzdan elde edilecek net gelirin yaklaşık yüzde 20’sine kadar tutarın kullanılması planlanmaktadır. Şirketin mevcut Ar-Ge merkezinin tadil edilmesi için çalışmalar başlamış ve fon gelirlerinde mevcut Ar-Ge nerkezinin tadili amacıyla aşağıdaki harcamalar yapılmıştır.


Yurt içi ve yurt dışı ofislerimizin sayısının artırılarak ürün ve hizmetlerimizin
pazarlanmasının etkinliğinin artırılması amacıyla halka arzdan elde edilecek net gelirin yaklaşık yüzde 40’ına kadar tutarın kullanılması planlanmaktadır. Bu çerçevede şirketimiz Ankara’nın Çankaya ilçesi Lodumu Mahallesi’nde Mahall Ankara Projesi B Blok 110-111 numaralı ofisler toplam 5.042.877,42 TL bedelle satın alınmıştır. Şirketin sürekli genişlemekte olan iş hacmi ve ihtiyaçları nedenleriyle halka arzdan elde edilecek net gelirin yaklaşık %15’ine kadar tutar işletme sermayesi ihtiyacı için kullanılması planlanmaktadır. Bu kısmın kullanılmasına başlanmış olup, halka arz gelirinin yüzde 15’ine tekabül eden 11.232.000 TL işletme sermayesi gereksinimi için şirket hesaplarına aktarılmıştır. Halka arzdan elde edilen net gelirin kalan kısmı, ilerleyen dönemlerde fon kullanım amacına uygun olarak yatırımlarda değerlendirilecektir.”
 

Hibya Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir