20 Mayıs 2024

Motor dünyası Dünya Afyon “da Buluşuyor

“Spor Turizmin Geleceğidir” sloganı ile yola çıkan Afyonkarahisar’da gerçekleşecek MXGP Of Turkey, canlı yayınlarla birlikte yarış başına 802 milyondan fazla TV izleyicisine ulaşacak. Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Spor Toto’nun destekleri, Afyonkarahisar Belediyesi’nin katkıları ile Afyon Motor Sporları Merkezi’nde gerçekleşecek etkinlik Türkiye Motosiklet Federasyonu tarafından organize edilecek.


Dünya Motokros Şampiyonası’nın tanıtım toplantısı İstanbul Çırağan Sarayı’nda Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, FIM Avrupa Başkanı Wolfgang Srb, Türkiye Motosiklet Federasyonu Başkanı Bekir Yunus Uçar, Youth Stream As Başkanı Luigi Zompetti, milli sporcumuz Kenan Sofuoğlu, potansilyel sponsorlar ile Dünya Motosiklet Federasyonu yetkilileri ve sporcuların katılımıyla yapıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Türkiye Motosiklet Federasyonu Başkanı Bekir Yunus Uçar, “Dünya Motokros Şampiyonası (MXGP) gibi önemli bir organizasyonu ilk kez Anadolu’da Afyonkarahisar’da yapacağız. Daha önce 2009 yılında İstanbul’da düzenlemiştik. Dokuz yıllık aranın ardından bu büyük spor organizasyonunu Afyon Belediyesi’nin destekleriyle 01-02 Eylül 2018 tarihlerinde yapacağız. Dünya üzerinde takip edilen ilk on spor dalı arasında yer alan Dünya Motokros Şampiyonası sadece bir yarış değil aynı zamanda ülkemizin ve Afyon’un bilinirliği adına tam bir turizm organizasyonu olacak. Termal ve Sağlık Turizminin merkezi konumunda olan kentin tanıtımına çok büyük katkı sağlayacak. En büyük arzumuz ülkemize yakışır bir şekilde Dünya Şampiyonası’nı düzenlemek.” diye konuştu.

Onur ve gurur duydukları bir günde olduklarını söyleyen Başkan Uçar, “Bu organizasyon için Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız ile Orman Bakanımıza sonsuz teşekkürlerimi arz ederim. Mütevazi bir federasyonuz. Federasyonumuz, Türkiye’de motor kullanımını daha fazla gence ulaştırmaya çalışıyor. Daha iyi olacağımız günlere yürüyoruz. Afyon’daki organizasyon sportif olarak ülkemize motor sporları olarak katkı sağlayacak. Bizim için önemli olan ülkemizin menfaati. Yarışlar 67 ülkede canlı 180 ülkeye ulaşacak. Bizim için en önemlisi ülke menfaati. İşin içinde çok hizmet ve emek var. Valimiz ve belediye başkanımız çok yardım etti. Açtığımız sportif pencere ile ülkemize ve Afyona vizyon kazandıracağız. Umut ediyorum ki dünya şampiyonu Afyon’da belli olacak.” diye konuştu.