19 Mayıs 2024

Türkiye Futbol Federasyonu 3. Lig 1. Grup 1. Hafta maçında Yeni Mersin İdman Yurdu, konuk ettiği Amasyaspor’u Özkan Zileli ve Umut Aydın’ın golleriyle 2-1 mağlup etti.

TFF 3. Lig 1. Grup’ta mücadele eden Yeni Mersin İdman Yurdu, sezonun açılış maçında Amasyaspor’u konuk etti. Mersin Stadyumu’nda oynanan maçı Kırmızı Lacivertliler, Özkan Zileli ve Umut Aydın’ın attığı gollerle 2-1 kazandı.

Başlama düdüğünden itibaren rakibine ciddi bir baskı kuran ve rakip kaleyi abluka altına alan Mersin ekibi, 7.dakikada Özkan Zileli’nin attığı kafa golüyle maçta 1-0 öne geçti. Golden sonra iştahlı oyununu iyice artıran İdman Yurdu, 28.dakikada golcüsü Umut Aydın ile farkı 2’ye çıkardı.

Maçta 2 farklı geriye düşen konuk ekip, temsilcimizin kalesinde ataklarını artırmaya başladı. 36. dakikada geçtiğimiz sezon Mersin ekibinde forma giyen Furkan Güneş’in topunu Aziz Aksoy çizgiden çıkardı. İlk yarının bitmesine dakikalar kala bulduğu karambolde topu ağlara gönderen Kemal Baki skoru 2-1’e getirdi. İlk yarının kalan dakikalarında başka gol olmayınca iki takım soyunma odasına 2-1’lik skorla girdi.

Maçın ikinci yarısında da hücum odaklı bir futbol oynayan Yeni Mersin İdman Yurdu, çok sayıda net fırsattan yararlanamadı. İkinci yarıda iki takımda ayağına gelen fırsatları değerlendirmeyince maç 2-1 sona erdi.

Oynadığı futbol ile taraftarından tam not alan Kırmızı Lacivertliler, bu skorla birlikte sezona 3 puanla başladı. Yeni Mersin İdman Yurdu, 2. Hafta maçında 11 Eylül Pazar günü saat 15.30’da Ağrı 1970 Spor deplasmanına konuk olacak.

 

MİY İSMİ 1582 GÜN SONRA PROFESYONEL LİGLERDE

2017-2018 sezonunda TFF 2. Lig’de mücadele eden ve -20 puanla küme düşen Mersin İdman Yurdu, profesyonel liglerdeki son maçını 05.05.2018 yılında Sancaktepe karşısında oynamıştı. O maçtan sonra tam 1582 gün sonra Mersin İdman Yurdu markası profesyonel liglerde mücadele etti.

 

PROTOKOL TAKIMI YALNIZ BIRAKMADI

Sezonun açılış maçına kent protokolünden de bir hayli ilgi vardı. Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Akdeniz Belediye Başkanı M.Mustafa Gültak, Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz ve Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit de Amasyaspor maçını tribünden izleyerek şehrinin takımına destek oldu.