20 Mayıs 2024

İngiltere Çalışma Vizesi Nedir?

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının İngiltere sınırı içinde çalışabilmesi için çalışma vizesine sahip olması gereklidir. İngiltere’de bulunan bir şirkette çalışarak, serbest meslekleri icra ederek veya İngiltere’de yeni bir şirket kurarak çalışma vizesini alabilmektedir. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının çalışacağı Macar şirketinin bir yazı ve beraber Türkiye’de bulunan İngiltere Konsolosluğa başvurmaları ve çalışma izni talebinde bulunmaları gerekmektedir. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının pasaportlarında bulunan çalışma vizeleri ile İngiltere’yegidişlerinin ardından ikamet tezkereleri için bağlı bulunduğu belediyelere, çalışma vizeleri için ise İngiltere Valiliği Çalışma Müdürlüklerine başvurmaları gerekmektedir. İngiltere sınırları içinde çalışacak kişilerin uyruğa bakılmaksızın sosyal güvenlik primlerini İngiltere yasalarına uygun olarak yatırması gerekmektedir. İngiltere’de çalışma yaşamlarını sürdürmek istiyorsanız, almış olduğunuz bu karardan kesinlikle eminseniz direkt İngiltere çalışma vizesi için başvurularda bulunmalısınız. Çünkü bu vizeyi almadan İngiltere’de bulunan herhangi bir yerde çalışma yapamazsınız.

İngiltere çalışma vizesi ne kadar sürede çıkar?

İngiltere çalışma vizesi başvurusu yaptınız başvurular kabul gördüyse İngiltere’de göçmenlik bürosuna oturum vizesi başvurusunda bulunmanız gerekecekdir. Yaklaşık üç ay gibi sürede oturum kartı göçmenlik bürosundan aranarak tarafınıza verilecekdir. Bahisi geçen sürelerden daha kısa sürede de sonuçlanabilir. Çalışma vize başvurusu kabul edilen kişi oturum vizesine başvurmaktadır. İngiltere’yegiden vatandaşların pasaportunda bulunan çalışma vizesi ve İngiltere’yegidişin ardında oturma vizesi için bağlı bulunduğu belediyelere, çalışma vizesi için ise İngiltere Valiliği Çalışma Müdürlüğüne başvurulması gerekmektedir. İngiltere çalışma vizesi almak için İngiltere oturum vizesi almanız da gerekmektedir. Bu vizeyi almadan çalışma vize için başvurularda bulunamazsınız. Adım adım ilerlemek en önemlisidir. Birinden onay alırsanız diğerine başvurmak daha kolay bir duruma gelecek demekdir. Bu yüzden her zaman temkinli olmalı ve bu doğrultularda hareket ederek tüm sorunları da tamamen pratik ve profesyonel bir şekilde çözmelisiniz.

İngiltere çalışma vizesi nasıl alınır?

Türkiye Cumhuriyetinde yaşayan vatandaşın İngiltere sınırı içinde çalışması için çalışma izne sahip olması gerekmektedir. İngiltere da çalışma vizesini almak için bir şirkette çalışarak ya da serbest meslek icraa ederek bu izin alınabilmektedir. Bunun yanı sıra yeni bir şirket kurarak, yatırım yaparak da bu vize alınabilmektedir. İngiltere çalışma vizesi alabilmek için kişilerin İngiltere Büyükelçiliğine veya konsolosluğuna başvurmaları gerekmektedir. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının İngiltere’de çalışacakları şirketlerden bir yazı ve Türkiye’de bulunan ilgili İngiltere Konsolosluğuna başvurmaları, çalışma vize talep etmesi gerekmektedir. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının pasaportunda bulunan çalışma vizesi ve İngiltere’yegidişleri ardında İngiltere Çalışma Müdürlüğüne başvuru yapmaları gerekmektedir. İngiltere sınırları içinde herhangi bir işte çalışacak kişilerin sosyal primlerinin Macar yasasına uygun biçimde yatırılması gerekmektedir. Çalışma vizesi evraklarınızda İngiltere’de ne iş yapacağı ve mesleğiniz detaylı olarak açıklamak gerekmektedir.

İzin belgelerinize mesleğinizi, çalışma şartlarınızı, hangi iş grubunda çalışacağı, mesai saati, aylık maaş miktarı gibi detayınızın yazılması ile açıklanması gerekmektedir.

 İngiltere Çalışma Vizesi nereden alınır?

İngiltere çalışma vizesi alabilmek için kişilerin İngiltere Büyükelçiliğine veya konsolosluğuna başvurmaları gerekmektedir. Uzun süreli vize başvurusu yapmanız gerektiğinde evraklar listenizi mutlaka detaylı olarak hazırlamaları gereklidir. Sorunsuz bir vize işlemi için mutlaka belgelerinizin tam olmalarına özen göstermek gereklidir. Bu vizeyi alınmadan İngiltere’de bulunan herhangi bir iş yerinde dahi çalışma yapamazsınız. Yapacak olursanız çalışma vizeniz olmadan çalışmak İngiltere’de tamamen suç, yasal hiçbir yönü yoktur. O yüzden sizde istenen her belgeyi hazırlayarak İngiltere çalışma vizesi konusunda başvuru yapılması gerektiğini bilmenizi istedik. İngiltere çalışma vize koşullarını da karşıladığınız sürede herhangi bir sorun olmadan çalışma vizelerinizi alabilirsiniz.