18 Mayıs 2024

Uluslararası Kültür Sanat Topluluğu Ve Sağlık Eko Turizm Derneği’nin (USART) 30 Ağustos Zafer Bayramı konulu resim sergisi online olarak sanatseverler ile buluştu.

USART çatısında bir araya gelen ressamlar, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın önemini ve anlamını vurgulayan farklı atölye çalışmaları yaptı. Yapılan eserler USART Başkanı Hülya Gülmez öncülüğünde gerçekleşen online sergi ile izleyicilere sunuldu.

“ZAFER BAYRAMI’MIZIN 100. YILINI ONLINE SERGİ İLE KUTLUYORUZ”

USART Başkanı Hülya Gülmez, 30 Ağustos zaferinintarihin, en önemli dönüm noktalarından biri olduğuna dikkat çekti.“30 Ağustos yalnızca Türk milletinin değil tüm ezilmiş ulusların özgürlüğe,kurtuluşa, başı dik onuruyla yaşamadoğrultusunda atılmış tarihi adımın bayramıdır”diyen Gülmez, “30 Ağustos 1922’de Dumlupınar’da Atatürk’ün başkumandanlığında zaferle sonuçlanan Büyük Taarruzu anmak, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına minnet ifadelerimizin yansıması olarak sergimizi Ulusal ve Uluslararası sanatçılarımızın katkılarıyla sanatseverlerin görseline sunuyoruz. USART insanlarımıza kültür ve sanata erişim imkânları sunarak Türkiye’nin çağdaşlaşma yolculuğuna destek vermeye devam edecek” ifadelerini kullandı.

“SANAT EVRENSEL BİR DİLDİR”

USART paydaşları olarak Toplumsal gelişim, barış, daha uygar bir yaşam ve çağıyla beraber yürüyen bir Türkiye için sanatın da tüm etkenlerin yanında yer alması gerektiğine inandıklarını belirten Gülmez şöyle devam etti:“Sanatın evrensel bir dile sahip olması ve hem zamanı hem de sınırları aşarak insanları aynı dünyada buluşturabilecek bir güce ve derinliğe sahip olması kültür ve sanat alanındaki faaliyetlerimizin temelini oluşturuyor. Bu vizyonunun mutluluk verici meyvelerini dünya sanatseverleri ile paylaşmaya devam ediyor kıymetli sanatçılarımıza, UNIART Evrensel Farkındalık Platformu üyelerine şükranlarımı sunuyorum.”