29 Nisan 2024

Tarsus’ta Gelir getirici tür sertifika dağıtımı yapıldı

Mersin Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı Tarsus Orman İşletme Müdürlüğü sorumluluk alanındaki Sucular ve Taşçılı Mahallelerinde, Gelir getirici tür sertifika dağıtımı yapıldı.

Gelir getirici türlere ait faydalanma sertifikalarının dağıtıldığı törene, Mersin Orman Bölge Müdürü Mustafa YALÇIN, Tarsus Orman İşletme Müdürü Muhammet Köse, İşletme Müdür Yardımcısı, İşletme Şefleri, Sucular ve Taşçılı Mahalle Muhtarları ile vatandaşlar katıldı.

2022 yılında Rehabilitasyon çalışması yapılan Taşçılı Mahallesine 172 ha. alanda 143 haneye Keçiboynuzu, Sucular Mahallesinde ise 81 ha. alanda 51 haneye zeytin, gelir getirici tür olarak köy halkına sertifika ile dağıtımı gerçekleştirildi. Toplam 194 adet sertifika ile 253 hektar alanın 6831 sayılı Orman Kanunu’nun Ek 12. maddesi gereği orman ürününden faydalanmak üzere köy halkımıza dağıtımı ile kırsal bölgelerin ekonomisine katkı sağlanması amaçlandı. Bu doğrultuda daha önce Rehabilitasyon ve Ağaçlandırma çalışması yapılan köylerimizde gelir getirici tür dağıtımı uygulamamız devam edecektir.

Bölgenin coğrafi şartları göz önüne alınarak uygun projeleri hayata geçiren Mersin Orman Bölge Müdürlüğü, Orman Köylerinin kalkınması için köylülere ek gelir sağlayacak bu tür çalışmaları yapmaya ve talep halinde gerekli her türlü çalışmaları desteklemeye devam edecektir.