13 Mayıs 2024

Süper Lig’de yeni sezonun ilk büyük derbisi

!Süper Lig’in 4.haftasında Trabzon’da heyecan dolu bir maç futbolseverleri bekliyor. Son şampiyon Trabzonspor, güçlenen kadrosuyla Galatasaray’ı ağırlıyor. Detaylar haberin devamında…

Ev sahibi ekibi Trabzonspor ligde 3 maçta topladığı 6 puan ile 9.sırada yer alıyor. Uğurcan, Peres, Serkan, Hamsik, Bakasetas, Hüseyin ve Visca sakatlıkları nedeniyle bu maçta forma giyemeyecekler. Abdullah Avcı döneminin başlamasından itibaren topa hâkim ve oyunu rakibine dikte eden bir anlayışa sahip Trabzonspor. Bu maçta elbette ki mikro taktiklerde hamleler olsa da makro oyun planını değiştirmeyecektir Abdullah Hoca. Takımın eksiklerden ötürü bir kalite problemi yaşaması muhtemel. Omurgada apayrı isimler sahada olacak. Birbiriyle oynama alışkanlıkları oturmamış isimleri izleme ihtimalimiz de mevcut. Yine de oyunun baskın tarafının ev sahibi ekibi olacağını düşünüyorum. Abdullah hocanın öğrencilerinin özellikle ilk 15 dakikada tempoyu yönetip, ilk yarıda fazla risk almayan bir yaklaşımı olacaktır.

Tahmini ilk 11:

Taha- Larsen, Bartra, Denswil(Hugo), Eren- Siopis, Dorukhan- Abdülkadir, Bardhi, Trezeguet- Cornelius.

Deplasman temsilcisi Galatasaray’da gözler bu maça çevrildi. Sezon başından bu yana henüz oyununu oturtamamış olarak gözüken Galatasaray’da lider oyuncuların ve kaliteli ayakların sonucu getirdiği maçlar izledik. Bu maçta da benzer bir senaryo ortaya çıkabilir. Öyle ki hala önemli bölgelere transfere ihtiyacı olan Galatasaray’da Okan hocanın kafasındaki yapıyı oturtması için 4-5 haftaya ihtiyacı olacaktır. Bu maçta da en çok oynama alışkanlığı edinmiş isimleri sahaya sürecektir. Dubois ve Midstjö sakatlıkları nedeniyle forma giyemeyecek isimler olacak.

Tahmini ilk 11:

Muslera- Boey, Nelsson, Abdülkerim, van Aanholt- Torreira, Sergio Oliviera, Emre (Mertens)- Kerem, Yunus, Seferovic.

Şenol Güneş Spor Kompleksi’nde 28 Ağustos Pazar günü oynanacak olan karşılaşma saat 21.45’te başlayacak. Maçı hakem Ali Palabıyık yönetecek. Onun yardımcılıklarını Ceyhun Sesigüzel ve Kemal Yılmaz yapacak. Dördüncü hakemlik görevini Burak Şeker üstlenecek. Her şeyin ötesinde bizi çok keyifli bir maç bekliyor.

Haber :M.Alperen Yıldız