20 Mayıs 2024

“PTT yönetimi yetkisini kötüye kullanıyor”

 Haber-Sen Mersin İl Temsilciliği, PTT yönetiminin, yetkilerini kötüye kullanarak PTT çalışanlarına haksız ve hukuksuz davranışlar sergilendiğini söyleyerek, “PTT yönetimi, yetkilerini kötüye kullanarak 4688 Sayılı Kanun’un 18. Maddesini bilerek ve isteyerek çiğniyor, kendilerini sendikal mücadeleyi koruyan yasalardan üstün görüyorlar” dedi.

Haber-Sen Mersin İl Temsilciliği PTT yönetiminin, yetkilerini kötüye kullanarak PTT çalışanlarına haksız ve hukuksuz davranışlar sergilendiğine yönelik basın açıklaması düzenlendi. Eğitim Sen Mersin Şube binasında gerçekleştirilen açıklamada, “Sürgün insanlık suçudur” pankartı açıldı. Burada açıklama yapan Haber Sen 7 Nolu Şube Kadın Sekreteri Adanır Temiz, sarı sendikaların temsilcileriyle dolduran PTT yönetimi oluşturduğu liyakatsiz kadrolar ile hem kurumun itibarını sarsmakta hem de usulsüz, kanunsuz işlemler ile PTT’de çalışan emekçilerin çalışma hayatını bozmakta olduğunu söyledi.

“PTT YÖNETİMİ, YETKİLERİNİ KÖTÜYE KULLANIYOR”

181 yıllık bir kurumu yandaşlık ilişkisiyle, adam kayırmacılıkla, hiçbir muhalif sesin çıkmasına tahammülü olmayan, her geçen gün demokrasiden, çok seslilikten biraz daha uzaklaşan yönetimleri eleştiren Temiz, “Emekçiden yana itirazlarını ve taleplerini dile getiren sendikamızı susturmak ve baskı altına alabileceklerini düşünerek saldırılarını günden güne artırmaktadırlar. Örgütlü bulunduğumuz PTT’de uğradığımız sendikal ayrımcılık ve haksız hukuksuz saldırılar son yaşanan sürgünlerle tamamen ayyuka çıkmıştır. PTT yönetimi, yetkilerini kötüye kullanarak 4688 Sayılı Kanun’un 18. Maddesini bilerek ve isteyerek çiğniyor, kendilerini sendikal mücadeleyi koruyan yasalardan üstün görüyorlar” dedi.

“İŞLERİNİ KÖTÜYE KULLANDIKLARI İÇİN SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIZ”

Yapılan saldırılar için suç duyurusunda bulunacaklarını Temiz, “Bu hukuksuz uygulamaların altında imzası bulunan kişiler hakkında, sendikal ayrımcılık yapmak, görevi kötüye kullanmaktan dolayı suç duyurusunda bulunacağız. Bütün bunların suç olduğu açıktır. Yalanı, adaletsizliği, adam kayırmacılığı bize kabul ettirmeye, sıradanlaştırmaya çalışan bu sistemin ve yöneticilerinin karşısındayız. Biz doğruları söylemeye bıkmadan usanmadan devam edeceğiz. İnsanca yaşama ve çalışma talebi, bu ülkenin kurumlarına sahip çıkma çabası suç değildir” ifadelerini kullandı.