29 Nisan 2024

MEÜ Rektör Danışmanı Aslan, MEİGDER’i ziyaret etti…

Mersin basını ile MEÜ iş birliği artacak 

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Rektör Danışmanı ve İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Erhan Aslan, Mersin İnternet Gazetecileri Derneği’ni (MEİGDER) ziyaret etti. Ziyarette Aslan, yerel basını çok önemsediklerine dikkat çekerek belirli periyotlarla Üniversite-Medya buluşması gerçekleştireceklerini söyledi.

Geçtiğimiz günlerde Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erol Yaşar’ın danışmanı olarak görevlendirilen Doç. Dr. Erhan Aslan, ayağının tozuyla yerel basın ziyaretlerine başladı. Bu kapsamda MEİGDER’i ziyaret eden Aslan’ı burada Başkan A. Vahap Şehitoğlu ile yönetim kurulu üyeleri karşıladı. Ziyarette konuşan Aslan, bu süreçte üniversitenin iletişim ve basın işlerine yoğunlaşacağını söyledi. Yerel basını çok önemsediğine dikkat çeken Aslan, “Öğrencilerime sürekli yerel basında çalışmaları gerektiğini, oraların büyük bir laboratuvar olduğunu söylerim. Çünkü gazeteciliğin mutfağı yerel basındır. Yerel medya ile ilgili benim akademik çalışmalarım da var. Kentin önemli bir dinamiği olduğu için yerel medya önemlidir” ifadelerini kullandı.
“ÜNİVERSİTE VE BASIN DİRSEK TEMASINDA OLMALI”
Üniversitede olanın-bitenin, başarıların, akademik çalışmaların 4 duvar arasında kalmaması gerektiğini vurgulayan Doç. Dr. Aslan, şöyle devam etti: “Bundan dolayı hem yaygın hem de yerel basın, üniversitemiz ile dirsek temasında olmalıdır. Üniversitemizde protokol haberciliğinin haricinde o kadar ilginç projeler var ki bunların kamuoyunda paylaşılması gerektiğini düşünüyorum. Bunun iki taraflı faydası var: Birincisi bu bu alanda çalışan, üreten ve üretmek isteyen hocalarımızı motive eder. Eserinin görünür hale gelmesi hocalarımızı ve akademisyenleri motive eder. İkincisi üniversite hakkında kent bilgi sahibi olur. Çünkü Mersin halkı için üniversite çoğu zaman tıp fakültesinden ibaret.”

YENİ BİR DÖNEM BAŞLIYOR
Belli periyotlarla basın toplantıları düzenleyeceklerini de aktaran Aslan, “Aylık olabilir, 3 aylık olabilir, şu aşamada periyodu tam belli değil ama Üniversite Medya buluşması gerçekleştirmek istiyoruz. Üniversitemizle ilgili her türlü bilgili ilk ağızdan basın mensuplarıyla paylaşmak istiyoruz. Basının da soracağı sorular var ise bizlere yöneltmelerini bekliyoruz. Rektörümüzle birlikte en kısa zamanda bu toplantıların ilkini yapacağız. Kazanını kent ve bizler olacağını düşünüyorum” diyerek yerel basınla her türlü iş birliğine açık olacaklarının mesajını verdi.

MERSİN BASINI ÜNİVERSİTE İŞ BİRLİĞİ ARTACAK
MEİGDER Başkanı A. Vahap Şehitoğlu ise yeni görevinde Doç. Dr. Aslan’a başarılar dileyip nazik ziyaretinden dolayı teşekkür etti. Rektör Danışmanlığı görevinde Aslan’ın yerel basını ziyaret ederek yeni bir dönem başlattığının altını çizen Başkan Şehitoğlu, “Gelecek günlerde üniversite ile gazeteciler arasındaki ilişkilerin daha güzel ve daha sıkı olacağına inancımız tamdır. Çünkü geçmişten bugüne kadar bazı aksaklıklar oldu. Bir dönem sonra üniversite ile bağımız kesildi. Özellikle son iki dönem kapalı bir dönem oldu maalesef. Üniversiteye gazeteciler giremedi, üst düzey yöneticiler bizlerle iletişime geçmedi. Ama görüyorum ki yeni rektörümüz ve sizin gibi kıymetli bir hocamızın devreye girmesiyle Mersin basını üniversite konusunda biraz daha rahatlayacak. Tabi bu açılım bizim için de çok iyi olacak. Gazetecilerin üniversiteyle ilgili haber yapmasına köprü olmanız bizler için sevindirici” dedi.

“MEÜ BİZLERİN GÖZBEBEĞİ”
MEİGDER’in 50 üyeli ve 3 yıllık geçmişi olan bir dernek olduğu bilgisini veren Başkan Şehitoğlu, konuşmasının devamında şunları kaydetti: “Gazeteci arkadaşlarla konfederasyon ve federasyon olarak gittiğimiz yerlerde üniversiteler iletişim içine girer, bizlere ev sahipliği yapar. Maalesef biz Mersin’de bu bağı göremedik. Her kent üniversitesiyle övünür ama biz dışardan gelen gazetecileri kentimizin üniversitesine götüremedik, övünemedik. Böyle bağlar olmadı. Ama inanıyoruz ki sizin de göreve gelmenizle bu eksiklik giderilecek. Bizler de dün olduğu gibi yine üniversitemizi seve seve tanıtma imkanı bulacağız. En büyük dileğimiz, üniversitenin haber konusunda bizlerle rahat bir diyalog içerisinde olmasıdır. Bunun dışında bir dileğimiz olamaz zaten MEÜ bizlerin gözbebeği. Bugüne kadar hep destek olduk hiç köstek olmadık. Bundan sonra da desteğimizi sürdüreceğiz.”