18 Mayıs 2024

Engin ataman çok kötü oynadık..

Ergin ATAMAN Avrupa Şampiyonasında ilk gün oynadığı Karadağ galibiyetinin ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Coach Ergin Ataman, Karadağ karşısında ortaya koydukları mücadeleden memnun kalmadığını belirterek, “Çok kötü oynadık, maçı kazanmayı hak etmedik. Güzel olan taraf turnuvaya galibiyetle başlamak oldu. Karadağ kötü bir takım değil. Tecrübeli oyuncuları var. Ancak Türk Milli Takımı’nın bu kadrosuyla çok daha iyi basketbol oynaması gerekirdi. Bu akşam uzunlarımızın kötü bir performans sergilediler bu şekilde oynamaları halinde maç kazanamayız. Ayrıca Melih ve Larkin dışında 19’da bir gibi dış atış yüzdemiz var. Şartlar böyle olunca son saniyede maçı kazanmayı başardık.” Dedi.

“Bundan sonra takım olarak daha formda olmayı ümit ediyorum. Sistemimiz bu. Bundan sonra sistem değiştiremeyiz. Bu sistem, son 4 yıldır Avrupa basketboluna damga vuran bir sistem. Bu kadrodaki oyuncuların kafalarını toplayıp, en iyi şekilde konsantre olmaları lazım. Şartlar kötü olsa da, çok sönük bir atmosfer olsa da Türk Milli Takımı’nın formasını giydiklerinin bilinciyle öz güven içinde bundan sonraki maçlarda daha iyi oynayacağımızı ümit ediyorum. Onun dışında herhangi bir değişiklik yapmam söz konusu değil.” ifadelerini kullandı.

  1. Bu akşam ortaya koyduğumuz oyun çok kötü. Maçı kazandık, ama çok iyiyiz diyemem.” değerlendirmesinde bulundu.