29 Nisan 2024

Astroloji söz konusu olduğunda, bilgi alınacak doğru kaynak bulmak ne yazık ki pek mümkün olmamaktadır. Sizin için hazırladığımız internet sitemizde, magazin haberleri başta olmak üzere 22 aralık hangi burç gibi pek çok konu başlığında bilgilendirme yapmaya devam ediyoruz. Sıklıkla sorulan ve merak edilen Yay Burcu ile Oğlak Burcu sınırı olarak da kabul edilen 22 aralığın hangi burç olduğu sorusuna şu şekilde yanıt verebiliriz.

22 Aralık Yay mı Oğlak mı?

22 aralık oğlak burcu olarak kabul edilmektedir. Yine de bu konuda internette bazı sorular ön plana çıkar. Çünkü bu takvim aralığı her iki burç için de bir geçiş aralığı olarak kabul edilir. Genellikle bu durum şu şekilde özetlenebilir.

22 Aralık doğumlu bir kişi için burçların geçiş aralıkları tam olarak belli olduğu için oğlak burcuna sahip olduğunuzu söyleyebiliriz. Yine de yay burcunun özelliklerini de kısaca yazmak gerekebilir. Yay Burcu: 22 Kasım – 21 Aralık kabul edilirken, Oğlak Burcu 22 Aralık – 19 Ocak aralığında kabul edilir.

Yine de bazı astroloji uzmanları bu konuda kişileri uyarmakta ve kişinin kendini hangi burçta kabul ederse o burca daha yakın olduğunun altını çizmektedir. Kısaca yay burcu özellikleri ve oğlak burcu özelliklerini sayabiliriz.

Yay Burcu Özellikleri

Daha çok özgür ruhlu ve enerjik olan yay burçlarında maceraperest kişilik en belirgin özelliğidir. Yay burcu insanı kendini iyimser ve neşeli olarak tanımaktadır. Aynı zamanda eğer yeni maceralara ve yeni insanlarla tanışmaya kendinizi açık hissediyorsanız o zaman oğlak burcu yerine yay burcu olduğunuzu söyleyebilirsiniz.

Oğlak Burcu Özellikleri

Daha çok resmi, disiplinli ve kararlı kişiler bu başlık altında sıralanabilir. Oğlak burcu insanlarının yay burcuna göre sorumlulukları biraz daha fazladır. Bu burç sahibi olan insanlar kendilerini çalışkan ve kariyerleri için mücadele eden bireyler olarak kabul ederler.

Tabii ki bu durumda kendinizi hangi burca daha yakın olarak kabul ediyorsanız o burcun özelliklerini taşıdığınızı söyleyebilirsiniz. Şunu da ilave etmek gerekir ki astrolojinin kesin kararlara sahip bir sınırlandırması bulunmamaktadır. Kişisel yorum ve özelliklerinizi baz alarak bu konuda çıkarım yapmayı deneyebilirsiniz.