29 Nisan 2024

2023 Yılında Çıkan Filmler

2023 yılı, özellikle macera filmlerinde oldukça bereketli bir yıl olduğunu söyleyebiliriz. Bu yıl içerisinde çıkan filmler arasında Türk filmi izle seçeneğinden yararlanmak isteyenler içinde birden fazla seçenek dikkatleri üzerinde topluyor. Özellikle Kuru Otlar Üzerinde ve Cem Yılmaz’ın Do Not Disturb filmleri son derece başarılı iki yapım olarak dikkatleri üzerinde topluyor. İşte 2023 yılının en çok beğenilen filmlerinin konularına birlikte göz atalım.

Kuru Otlar Üzerinde

Samet öğretmen olarak görev yaptığı köyden ayrılmak istemektedir. Onun en büyük isteği bu Anadolu köyünden ayrılarak yeniden İstanbul’a dönme ihtimalidir. Samet bu köye hapsolduğunu düşünür ve bu köyden bir türlü kurtulamayacağına inanmaya başlar. Derken kendisi gibi bu köye atanan başka bir öğretmen olan Nuray’da Samet’in fikirlerinin değişmesine neden olacaktır.

Do Not Disturb

Cem Yılmaz’ın yeni filmi Do Not Disturb Kara Komik Filmler’den tanıdığımız Ayzek karakterinin hayatına mercek tutmaya devam etmektedir. Pandemi nedeniyle işsiz kalan Ayzek bir otelde iş bulur ve gece vardiyasında işe başlar. Sonrasında ise Ayzek açısından trajikomik olaylar ardı ardına gerçekleşmeye başlayacaktır.

John Wick 4

Kendine ait bir tarz oluşturan John Wick serisinde bir köpeğin ölümünün kaç insanın hayatına malolacağını bize net bir şekilde anlatmıştı. Aynı şekilde Keanu Reeves son filminde ilerleyen yaşına rağmen macerayı bir saniye olsun azaltmıyor. Filmin sonlarına doğru yavaş yavaş John Wick’e artık veda edeceğimizi düşünsek de yine de bizi şaşırtan bir son ile karşılaşıyoruz.

Oppenheimer

2023 yılında Barbie ile birlikte ülkemizde en fazla merak edilen ve izlenen filmler arasında yer aldı. Amerikalı bilim insanı Julius Robert Oppenheimer’in sıradışı hayatına değinen filmde atom bombasının yapılış aşaması ve bu süreçte Oppenheimer’in rolüne değiniliyor.

Barbie

Yine Oppenheimer ile birlikte en tüm dünyada en çok izlenen ve en merak edilen yapımlar arasında ilk sırada yer aldı. Üstelik sinemalara milyonlarca insan Barbienin ikonik pembesinde kıyafetler giyerek filmi izlemeyi tercih etti. Ülkemizi saymazsak tüm Avrupa’da en fazla izlenen filmler arasında yer aldı. Bu filmin konusunu kısaca şu şekilde özetleyebiliriz: Barbie bir gün evreninden ayrılır ve gerçek dünyayı keşfetmek üzere yola çıkar. Bu yolculukta bazı sıra dışı olaylar meydana gelir.

Çığlık 6

Bu film bir devam filminden daha çok intikam hikayesi olarak hafızalarda yer etmeyi başaran bir seridir. Serinin diğer filmlerinde hatırlanacağı üzere Ghostface cinayetleri ile pek çok kişi ölmüş ve serinin her filmi soru işareti ile bitmişti. 6. Filmde ise dört karakterimiz eski yaşamlarını bırakarak New York’ta yeni bir hayat kurmak üzere yola çıkarlar. Yalnız her zaman seri filmlerinde olduğu gibi kötü şans onları hangi şehre giderlerse gitsinler takip edecektir. Bunu Çığlık 6’da görürüz.